У Дніпрі відбувся флешмоб до Дня Конституції

  29.06.2018 14:21   -
Новини

28 червня у Дніпрі, на Фестивальному причалі, відбувся патріотичний флешмоб до Дня Конституції України. Під час святкового заходу молодь міста виклала найбільшу Конституцію України з паперу, – про це повідомляє прес-служба Дніпровської міськради.

Композиція обкладинки Основного Закону має розмір 7 на 5 метрів та складається із 288 аркушів синього та жовтого кольорів.
Під час флешмобу молодь безкоштовно роздавала містянам друковані примірники Конституції України, а також жовто-блакитні кульки. Їх потім усі разом відпустили в небо, загадавши бажання.
Дніпрянка Наталія, гуляючи набережною із родиною, також стала учасницею флешмобу.
– Хотілося б, щоб усе записане у Конституції справді працювало. Відпускаючи кульку, загадала бажання, щоб Україна процвітала, розвивалася, щоб, з одного боку, кожен громадянин дотримувався закону, а з іншого – щоб не порушувалися його права. Чудова патріотична акція, – сказала дніпрянка.
На сцені для гостей свята виступили місцеві гурти та співаки, зокрема переможці й фіналісти проекту Dnipro Voice.
Організатором акції виступила Молодіжна рада Дніпра, яку підтримало управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.
Начальник відділу цього управління Анна Браткова зазначила, що патріотичний флешмоб нагадує містянам, що сьогодні не просто вихідний день.
– Ми наголошуємо на важливості головного державного документа – Конституції, щоб громадяни знали свої права та обов’язки й дотримувалися їх. Із цією метою й роздаємо безкоштовно примірники Конституції. Їх надрукували тисячу спеціально для цієї акції, – розповіла представниця мерії.