У Кривому Розі з розмахом відсвяткують День Європи

  18.05.2018 20:05   -
Новини

Завтра, 19 травня, у Кривому Розі відбудеться EUROFEST – цікавий та масштабний захід, присвячений Дню Європи. Організатором свята виступає виконком Криворізької міської ради, генеральний партнер заходу – Компанія МЕТІНВЕСТ.

Цього року EUROFEST відбудеться у парку «Тернівський» (Тернівський район, 17-й квартал). Офіційний початок заходу о 14.00, але вже з 13.00 на майдані перед палацом культури почне грати Муніципальний духовий оркестр, а на головній сцені – дитячий зразковий джазовий оркестр та оркестр народних інструментів музичної школи №10.
Крім традиційних для цього свята майстер-класів з різних видів декоративно-прикладного мистецтва, виступів спортсменів-любителів, ігор з дітьми, розважальних програм (квест та хімік-шоу), зустрічей та спілкування з «сонячними» людьми, які частуватимуть гостей приготовленою ними запашною кавою, організатори підготували нові “родзинки” заходу.
Як розповіла «Зорі» заступник начальника управління економіки виконкому Криворізької міськради Оксана Павлушенко, в рамках свята пройде І Міжнародний фестиваль байкерів IRON BIKE – очікується, що в заході візьмуть участь близько сотні власників “залізних коней” зі всієї України; відбудуться польоти на яскравій повітряній кулі, завдяки яким можна буде побачити місто з висоти 200 м, й благодійний легкоатлетичний пробіг, внески за участь в якому будуть передані дитячому відділенню криворізької лікарні №8.
Також під час заходу буде функціонувати містечко Агентства США з міжнародного розвитку, у якому мешканці Кривого Рогу зможуть познайомитися з програмами USAID, що працюють в України. А ще відвідувачів чекають 7 «островів культур» країн Європейського Союзу, які вже третій рік поспіль традиційно готують та презентують виконкоми райрад. Цьогоріч будуть локації Польщі, Німеччини, Словенії, Литви, Хорватії, Італії та Угорщини. Посольства та консульства цих країн також запрошені на свято.
Як і в 2017-му, в обігу буде валюта свята – “єврики”, які потрібно заробити, а потім обміняти на лотерейний квиток, що дає можливість участі у розіграші трьох путівок: туру до Європи від туристичного агентства “KrasinTour” та по одній путівці на двох до Ворохти й Трускавця від комплексу “Відпочинок круглий рік”. Яким чином можна заробити “єврики” – читайте на сторінці «EUROFEST- День Європи у Кривому Розі» у соцімережі Facebook (https://www.facebook.com/eurodaysKR).
А ввечері на відвідувачів фесту чекає цікава концертна програма української музики європейського рівня.