На Дніпропетровщині обирають перевізників на понад 70 маршрутів

  13.12.2017 15:06   -
Новини

На Дніпропетровщині обирають автопідприємства, які обслуговуватимуть 73 міжміські та приміські маршрути.

У ДніпроОДА пройшов перший етап конкурсу – обласна комісія відкрила конверти з документами перевізників-учасників. Про це повідомив заступник директора департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Володимир Верхотурцев.
– На конкурс перевізники подали 90 заявок. Хто саме буде працювати на 73 маршрутах області, визначає обласна комісія. У складі – 32 людини. Половина – представники ДніпроОДА, решта – громадські активісти, – розповів Володимир Верхотурцев.
На першому етапі конкурсу обласна комісія у прямому ефірі розкрила так звані «пакети №1». У них – документи від перевізників. Протягом кількох тижнів їх перевірятимуть на достовірність. Переглянуть довідки і в поліції та фіскальній службі. Також члени комісії відвідають автопідприємства, які беруть участь в конкурсі.


– Будемо перевіряти, як працює підприємство, чи виконує воно вимоги законодавства, чи проходить кожен водій перед виїздом на маршрут медика та механіка, – зазначив представник ГО «Платформа Громадський контроль» Іван Васючков.
– Вимога – безпека перевезень. Транспорт має бути технічно-справним, – наголосив голова правління ГО «Безпека транспортних систем» Тимур Швець.
Підсумки конкурсу підіб’ють 29 грудня. З обраними перевізниками укладуть 5-річний контракт.

Попередня стаття:

Наступна стаття: