Космічний Дніпро

У Дніпрі вже понад два місяці працює інноваційний туристичний маршрут  «Дніпро космічний. Місто, відкрите для прибульців і не тільки». За цей  час його відвідали понад 500 людей

Маршрут відкрили завдяки зусиллям «Агентства розвитку Дніпра», Університету ім. Альфреда Нобеля та космічного інкубатора SPACE HUB.

«Побачити справжні ракети і космічні супутники, дізнатися про особливості роботи конструкторів і космонавтів, відкрити таємниці далекого і незвіданого під час сеансу в Планетарії – кожен обирає космічну мету на свій смак», – каже керівник туристичного напрямку  «Агентства розвитку Дніпра» Анна Колєда.

Екскурсія триває три години і складається з кількох етапів. Один з них – автобусний довжиною 14 км. Туристи відвідають п’ять опорних пунктів: Планету Альфреда Нобеля на Набережній Січеславській, Парк ракет, Національний центр аерокосмічної освіти ім. О. М. Макарова (тут для гостей проводять екскурсію музеєм та майстер-клас у космічній лабораторії), Планетарій (тут гостям показують «зоряний» фільм), Куля Космічних Мрій на Фестивальному причалі. Після цього туристи на автобусі повернуться до Університету ім. Альфреда Нобеля.

«Ми бачимо можливості розвитку маршруту, подальшого розширення партнерства з конструкторським бюро «Південне», Ноосферою. Треба долучити до нашої творчої лабораторії і туристичні агенції. Також попереду – розробка відповідних привабливих космічних страв і сувенірів», – говорить завідувач кафедри міжнародного туризму і мовної підготовки Університету ім. Альфреда Нобеля Світлана Кожушко.

Уже найближчим часом космічний маршрут розширять. Низка туристичних агентств Дніпра вже висловили побажання ввести його до своїх програм на комерційних засадах.

Попередня стаття: