В Обухівці будують надсучасний дитячий садок

  31.10.2017 00:52   -
Новини

В Обухівці «з нуля» будують унікальний дитячий садок. Наразі підрядники зводять уже другий поверх. Дошкільний заклад єврозразка зможе прийняти 115 дітей, – повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

В Обухівці дошкільного закладу не було ніколи. Мешканці виховували дітей вдома або возили до дитсадка в місто. Це забирало багато часу та коштів.
-Садочок – наболіле для нас питання. Мою дитину гледіла бабуся. Тепер я сама вже онуків дочекалася, а дошкільного закладу так і нема. Вимушені возити малят до Дніпра. Не можемо дочекатися, коли відкриють садочок, і діти будуть виховуватися біля дому, – поділилася мешканка Обухівки Віра Усачова.
Сучасний двоповерховий дошкільний заклад будують на місці колишнього пустиря. Садочок зводять за нетиповим шведським проектом. На даху будівлі встановлять сонячні батареї. За рахунок цього дитсадок буде повністю незалежним від зовнішніх джерел енергії. Підлога з підігрівом та котельня на альтернативному паливі створять малюкам «теплу атмосферу».


Після дитсадка діти зможуть продовжити навчання в НВК №2.
– Черга до нового садочка – вже понад 200 дітей. Батьки прагнуть записатися якомога раніше, щоб дитина змогла відвідувати новий дошкільний заклад, – розповіла директор НВК №2 Любов Гладка.
На сьогодні вже збудували з бетонного моноліту перший поверх, наразі підрядники зводять другий. Паралельно почалося будівництво котельні. Будівельники планують завершити корпус до зими, потім стануть до внутрішніх робіт.