У Дніпрі обирають проекти, які реалізують за бюджетні кошти

Понад три тисячі дніпрян вже проголосували за проекти, які у 2018 році місто реалізує бюджетним коштом

Ідеться про ініціативи другого етапу партиципаторного бюджетування, тобто бюджету участі. На вибір містянам запропонували 209 проектів. Більшість із них спрямовані на розвиток освіти, культури, туризму та інфраструктури.

«Середній вік авторів у другому етапі зріс. Під час першого етапу було більше учасників віком 25-35 років, а зараз – 35-50 років. Голосування вже розпочалося. Одна людина може віддати чотири голоси: два – за великі і два – за маленькі проекти», – зазначила виконувачка обов’язків заступника міського голови Яніка Мерило.

Загалом до участі подано 83 великі проекти на суму 63,5 мільйона гривень та 126 маленьких вартістю 22,7 мільйона гривень. Найкращі ініціативи, за які проголосує найбільше містян, реалізують у 2018 році. На них планується виділити понад 16 мільйонів гривень.

«Конкуренція між проектами велика, тому ми закликаємо містян голосувати за ті, які, на їхню думку, справді необхідні Дніпру та його мешканцям», – сказав голова комісії з питань бюджету, фінансів та місцевого самоврядування Артем Хмельников.

Голосування триватиме до 11 жовтня. Свій вибір можна зробити на сайті міської ради Дніпра (https://adm.dniprorada.gov.ua/) за допомогою BankID, а також особисто в ЦНАПах та бібліотеках міста.

«Ми проінструктували бібліотекарів, стежимо, щоб не було фальсифікацій. Якщо у когось є підозри, звертайтеся до міськради, і ми розбиратимемося. Щоб проголосувати, необхідно мати при собі паспорт», – зазначив голова експертної ради з бюджету участі Олександр Купрієнко.

Наступна стаття: