Мешканці області активно користуються програмою «Доступні ліки»

  03.08.2017 19:18   -
Влада Здоров'я Люди

Лише за останні два тижні ще 115 тисяч мешканців області отримали медикаменти за програмою «Доступні ліки», а за кілька місяців зі старту урядової ініціативи нею скористалися більше 600 тисяч людей в регіоні, – про це повідомила заступник директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Олена Лугова.
– На Дніпропетровщині за чотири місяці програмою «Доступні ліки» скористалися вже 615 тисяч мешканців області. Пацієнти переконалися, що отримати препарати доволі легко. Достатньо лише звернутися до сімейного лікаря або терапевта. Сьогодні за цією програмою працюють всі амбулаторії Дніпропетровщини. Найбільшу кількість рецептів отримали мешканці міст Кам’янського, Новомосковська, Нікополя, а також Петропавлівського, Синельниківського та Царичанського районів, – зазначила Олена Лугова
З рецептом пацієнт звертається до будь-якої з 389 аптек області, що вже долучилися до програми «Доступні ліки». Там йому видадуть препарат безкоштовно, або ж доведеться доплатити невеличку суму. За препарат для зниження холестерину, приміром, треба доплатити всього 3 гривні – при його ринковій вартості понад 200 гривень.
– Якщо необхідного препарату немає в наявності, пацієнт може звернутися до іншої аптеки або зателефонувати на “гарячу лінію” нашого департаменту: 0 800 50 72 50.