У 2019-му 3 тисячі вчителів області пройшли перепідготовку

  30.07.2019 13:18   -
Новини

З початку року на Дніпропетровщині понад 3 тисяч вчителів початкової школи пройшли перепідготовку. Це і класні керівники, і викладачі іноземних мов. Тепер вони готові навчати найменших учнів за новими стандартами. Про це повідомили в департаменті освіти та науки ДніпроОДА.

– Проект «Нова українська школа» стартував два роки тому. Тоді чотири заклади Дніпропетровщини стали пілотними у впровадженні інновацій в освіті. А 2018-го вже всіх першачків навчали за новими стандартами. Сучасні підходи у педагогіці опановують і вчителі. Для них у Дніпровській академії неперервної освіти організовують спеціальні курси, – зазначив директор департаменту освіти та науки Дніпропетровської облдержадміністрації Олексій Полторацький.
Перепідготовку проходять і класні керівники, і викладачі іноземної мови, фізичної культури та образотворчого мистецтва початкової школи.
– Головне у нових підходах – навчати дітей через діяльність, творчість. Просте «зазубрювання» матеріалу нарешті відійшло у минуле. Тому важливо, аби інноваційні методики опанували всі педагоги, причетні до навчального процесу в початковій школі, – підкреслили в департаменті.
У 2018-му перепідготовку для навчання за новими стандартами пройшли майже 9 тисяч вчителів області.