У Богданівці зводять сучасний груповий будинок для дітей-сиріт

  06.07.2019 10:41   -
Новини

У центрі Богданівської громади зводять малий груповий будинок. Там житимуть 10 дітей-сиріт. Роботи йдуть повним ходом.

– Діти, позбавлені батьківського піклування, мають виховуватися в сучасних малих групових будинках. Такий, наприклад, «росте» у центрі Богданівки Павлоградського району. Він уже з прозорими дверима та металопластиковими вікнами. Підрядники утеплюють фасад та перекривають дах», – розповів начальник служби усправах дітей ДніпроОДА Віктор Візир.
Днями ремонтники почнуть монтувати систему опалення та електрики. Потім стануть до внутрішніх робіт: стіни обшиють гіпсокартоном – на це піде кілометр матеріалу.
– Місце розташування будинку обрали не випадково. Поряд із ним – головні інфраструктурні об’єкти селища: школа, дитячий садок, магазини, парк відпочинку, – розказав голова Богданівської громади Олексій Грищенко.
У закладі буде десять сиріт. Із ними працюватимуть п’ятеро вихователів.
– Для дітей створять «домашні» умови. Вихователі водитимуть дітлахів до школи, готуватимуть їм сніданки, обіди та вечері, відзначатимуть разом свята, – пояснила майбутня директорка малого групового будинку Олена Краснікова.
Вихованці житимуть у комфортних кімнатах. Матимуть кухню, обідню залу, вітальну, гардеробну та пральню. Для діток із інвалідністю обладнають пандуси. Поряд із будинком облаштують ігровий майданчик з інклюзивними гойдалками.
Малі групові будинки паралельно зводять у Раївці, Солоному та Петриківці.