У Павлограді відбувся відбірковий тур талант-фесту «Z_ефір»

  11.02.2019 21:41   -
Новини

Танцюристи, співаки, інструменталісти, артисти, – у Павлограді відбувся кастинг обласного дитячо-юнацького фестивалю «Z_ефір»-2019. Таланти з усього Павлоградського району представили на суд журі близько 150 креативних номерів. Наступним вражатиме місто Жовті Води.
– Новий фестивальний сезон феєрично розпочав Покров. Павлоград – вже друге місто, у якому пройшов відбірковий тур фесту. За один день на сцені виступили понад 900 хлопців та дівчат, – повідомили у прес-службі ДніпроОДА.
У другому відбірковому кастингу демонстрували таланти учасники з Павлограду, Тернівки та Павлоградського району. Діти від 5 до 16 років виступали у п’яти жанрах: хореографія, вокальне та театральне мистецтво, оригінальний та інструментальний жанри.
– Як і минулоріч, Павлоград нас неймовірно здивував. Яскраві костюми, талановиті діти, усі номери – добре відпрацьовані. Навіть маленькі дітки вразили глядачів своїми танцями. Цього року на конкурсі – менше солістів, натомість побільшало колективів, – розповіла член журі, викладач Дніпровського коледжу культури та мистецтв Ганна Калиновська.
Ансамбль танцю «Юність» на сцені «Z_ефіру» – не вперше. Минулого року їхній запальний номер «Дискотека на селі» високо оцінили глядачі та члени журі – колектив переміг на конкурсі талантів. Цього разу демонстрували танок «Вася Васильок».
– Ми дуже багато тренувались, майже кожного дня по 4-5 годин. В ансамблі – понад 100 танцюристів, поставити номер для такої «компанії» – не проста справа. Перед виступом трохи хвилювались, – сказали учасники танцювального ансамблю «Юність» Христина та Микита.
Взяли участь у другому сезоні фестивалю і дівчата зі студії дизайну «Фантазія» з Тернівки. Вони – фіналісти минулорічного конкурсу, отримали гран-прі за колекцію жіночого одягу «Слов’яночка». Цьогоріч на відбірковому кастингу представили нову колекцію «Узори».
– Костюми для дефіле вигадує наш керівник, а створюємо їх власноруч. У нас багато колекцій одягу, наприклад ще є «Цукерки», але в них не дуже зручно ходити. А от ці «Узори» комфортні, нам дуже подобаються, – розповіли учасниці студії дизайну «Фантазія».
Вперше на конкурсі танцювальний колектив «Надія». На кастинг підготували запальний танок чачача. Дебютував на «Z_ефірі» і народний фольклорно-обрядовий театр «Вертеп Марії». Хлопці та дівчата виступили у категорії «Оригінальне мистецтво». На сцені розіграли сценку про Андріївські вечорниці.
Перший відбірковий тур фестивалю «Z_ефір» триватиме до 27 березня. За цей час свої таланти продемонструють діти із 14 населених пунктів Дніпропетровщини. Після Павлограду – творчі виступи у Жовтих Водах.