В області вакцинувались від грипу 20 тисяч людей

  11.01.2019 17:11   -
Новини

Діти до 5 років, вагітні та хворі на діабет, а ще – вихователі, продавці і водії громадського транспорту, – ці люди першочергово потребують щеплення від грипу. Нині на Дніпропетровщині вакцинували вже майже 20 тисяч мешканців з групи ризику. Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА.

– Профілактика грипу має особливе значення для людей, що належать до груп ризику. Це діти до 5 років та люди від 65-ти, вагітні, хворі на діабет, ті, хто має хронічні захворювання та надмірну вагу або перебуває на імуно-супресивній терапії. Для цих людей грип – особлива загроза. Їхні організми мають менші шанси видужати без ускладнень, – зазначили в департаменті.
Вакцинація від грипу також необхідна тим, хто постійно контактує з великою кількістю людей. Це медпрацівники, вчителі й вихователі, продавці, журналісти та водії громадського транспорту.
Загалом в групі ризику – понад 28 тисяч жителів Дніпропетровщини. З них вже вакцинувалися – майже 20 тисяч. Як та де можна зробити щеплення – розкаже ваш сімейний лікар.