У Дніпрі показали оновлений автопарк спецтехніки

Техніка Дніпро, техника Днепр

30 жовтня у Дніпрі влаштували оглядини автопарку комунальної спецтехніки. На майданчику біля СК «Метеор» представили 142 різнопрофільні машини

Нова та сучасна техніка належить комунальному підприємству «Управління ремонту та експлуатації автошляхів», решта – підрядникам. Із такою кількістю спецмашин Дніпро може позмагатися навіть зі столицею. Для огляду надали техніку вітчизняного та закордонного виробництва, зокрема, марки Ford, Karcher і IVECO. Спецавтівки, що чистять та посипають дороги, розбивають лід і прибирають тротуари, вишикували в ряд довжиною більше 200 метрів.

«Ми суттєво оновили автопарк. Придбали снігоприбиральну та комбіновану техніку. Це – автомобілі Ford, які можуть чистити дороги і взимку, і влітку», – розповів заступник мера Дніпра Михайло Лисенко.

Посадовець зауважив, що, на відміну від практики минулих років, коли закуповували сезонні машини, нині в мерії Дніпра зосереджені на придбанні саме комбінованих машин. Цьогоріч на оновлення автопарку спецтехніки міськрада виділила 63 млн грн. До кінця року планують придбати ще 8 машин для прибирання тротуарів.

Готувати дороги до зими почнуть відповідно до температурного режиму – коли стовпчик термометра опуститься нижче нуля.

«Ми одразу обробляємо ділянки спусків і підйомів – вул. Робоча, Космічна, усі мости. Є регламентні роботи. Щойно температура опускається нижче певного рівня – є сніг чи ні – ми обробляємо усе спеціальним розчином. Ми придбали техніку для розпилювання спеціального реагенту, що є екологічно чистим та більш ефективним», – додав заступник міського голови.

За інформацією Михайла Лисенка, наразі місто має 26 тис. тонн речовини для посипання. Це – 75% від обсягу, необхідного на рік.

Разом з тим, за словами Михайла Лисенка, один день прибирання міста після інтенсивного снігопаду коштує від 1 млн грн. Цієї зими для прибирання снігу у місті застосують більше 190 машин. Із технікою працюватимуть майже 400 комунальників.

Попередня стаття: