Дніпряни зможуть побачити вистави з Європи

З 23 по 29 жовтня у Дніпрі відбудеться ІІ Міжнародний фестиваль театрів ляльок «ДніпроПаппетФест»

Про це під час прес-конференції 18 жовтня повідомив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

Протягом тижня дев’ять театрів з України, Болгарії, Польщі, Литовської республіки та Білорусі покажуть у Дніпрі вистави для дітей та дорослих.

«Цього року географія фестивалю значно розширилась: минулого року у фестивалі взяли участь 5 театрів, а на цей раз до Дніпра приїхали 9 театрів. Також серед нового: фестиваль розпочнеться з Лялькового параду, який пройде 22 жовтня, о 15:00 від парку ім. Лазаря Глоби по пр. Дмитра Яворницького до Європейської площі», – зазначив він.

За словами представника міськради, учасники параду – актори театрів ляльок, студенти Театрально-художнього коледжу та дитячі театральні аматорські колективи. Закінчиться парад ляльковою театральною виставою на сцені поряд із Французькою каруселлю.

Водночас директор Дніпровського міського театру ляльок Валентина Фетісова розповіла, що театр ляльок не має меж.

«На жаль, більшість пересічних громадян вважають, що театр ляльок – це примітивні та дитячі вистави. Те, що на фестивалі «ДніпроПаппетФест» більшість вистав спрямована на дорослого глядача, доводить протилежне.  Крім цього, дитяча програма фестивалю складена так, аби і діти, і їхні батьки побачили театр з різних сторін. Адже театр ляльок – це перший театр у житті дитини. Дуже важливо, які цінності вона там здобуде. Але краще один раз побачити, ніж сто разів почути, тож ми запрошуємо усіх на «ДніпроПаппетФест», – сказала Валентин Фетісов.

Зі свого боку, головний режисер Дніпровського міського театру ляльок Михайло Овсяников зауважив, що тема цьогорічного фестивалю – класика у театрі ляльок:

«Минулого року ми знайомили глядача, який не знав, що таке вистава театру ляльок для дорослого, то під час ІІ Міжнародного фестивалю ми хочемо показати не легковажні теми, а значущі, класичні».

Генеральний секретар всеукраїнської громадської організації «UNIMA УКРАЇНА» Дар’я Іванова висловила надію, що «ДніпроПаппетФест» стане щорічним фестивалем.