Як обрати кавуни та дині?

  18.07.2017 17:53   -
Загальне

Як ми повідомляли раніше, сезон кавунів і динь почнеться тільки за місяць, але вони вже з’явилися в продажу. Тож як обрати безпечні баштанні читайте далі

Автор: Ольга ЄРЕШКО

«Найкраще купувати і ягоди, і фрукти, і овочі в сезон. Адже, щоб кавуни та дині раніше достигали, їх «підгодовують» препаратами для посиленого росту та нарощування маси. Як наслідок – можливий підвищений вміст у них нітратів», – застеріг головний лікар Обласного центру здоров’я Юрій Корягін.

Фахівці нагадують, не слід купувати кавуни та дині на стихійних ринках, вздовж доріг, де вони вбирають важкі метали з вихлопних газів. При виборі вимагайте пред’явити сертифікат якості та ретельно оглядайте фрукти – на їх кірці не повинно бути тріщин і вм’ятин. Перед вживанням баштанні треба вимити під проточною водою. Розрізані кавун або диню слід зберігати в холодильнику не більше доби.

Медики області застерігають: вживання неякісних кавунів та динь може викликати отруєння.  Перші ознаки проявляються вже через 3-6 годин після вживання. Симптоми отруєння: нудота, головний біль, слабкість. При появі симптомів отруєння слід терміново надати постраждалому першу медичну допомогу та викликати лікаря.

Поділитись: