У 2017-му в області збільшилось виробництво масла, сиру та ковбаси

  12.02.2018 23:57   -
Новини

У 2017 році харчові та переробні підприємства області виготовили більше вершкового масла, сиру, ковбаси, круп та м’яса. В цілому за рік на Дніпропетровщині виробництво продуктів зросло на 6%, – про це повідомили в управлінні агропромислового розвитку ДніпроОДА.

– Харчові та переробні підприємства області стабільно нарощують виробництво продуктів вже декілька років поспіль. У 2017-му майже на третину зросло виробництво вершкового масла, на чверть – сиру. Більше стало і м’яса птиці, і ковбасних виробів, і круп, – розповів начальник управління агропромислового розвитку ДніпроОДА Вадим Удовицький.
За рік підприємства Дніпропетровщини збільшили виробництво вершкового масла – на 29%, сиру – 23%, ковбаси – 19%. Виготовили на 15% більше круп, на 10% – м’яса птиці. Зросли і потужності у виробництві олії, молока, борошна, макаронних виробів та соків.
– Попит на харчову продукцію Дніпропетровщини підтверджує і збільшення обсягів виробництва, і високий рівень її експорту. Інші країни закуповують у нас у великій кількості олію, м’ясо птиці, зерно та яйця, – додав Вадим Удовицький.
Сьогодні в області працюють більше 100 потужних переробних підприємств.