Де безпечно купувати дині та кавуни? Як здійснюється контроль за їх якістю?

Ці питання було обговерено сьогодні, 11-го липня, під час прес-конференції у ІА «МОСТ-ДНЕПР»

«Зараз ще не розпочався сезон реалізації баштанних культур з України. У мережі супермаркетів реалізується імпортована продукція і документами підтверджується її якість. На теперішній час скарг щодо неякісної продукції не надходило. Якщо ж говорити про продукцію, що буде вироблятись на території України, то тут безумовно будуть питання. Вже через 30 діб ми розпочнемо контроль над реалізацією баштанних культур українського виробництва», – розповів Андрій Кондратьєв начальник Головного управління Держпродспоживслужби  в Дніпропетровській області.

Також він повідомив, що зараз передумов для здійснення перевірки продуктів на стихійних ринках немає, тому купувати там продукцію може бути небезпечно.

Якщо ж говорити про імпортновану продукцію, то за нею здійснюється суворий контроль. На теперішній час єдиним документом, що підтверджує якість харчових продуктів імпортного походження є документи, котрі видає виробник зазначеної продукції. Таким чином, безпосередньо країна-виробник та підприємтсво, розташоване на її території, відповідає за якість продукції. Фахівцями держпродспоживслужби здійснюється вибірковий контроль.

Продукція, яку реалізують на промислових ринках, теж проходить перевірку, адже там є відповідні лабораторії, що здійснують систематичний контроль. Загалом за перше півріччя 2017-го року було здійснено 65 тис. лабораторний аналізів та 9 тонн неякісної продукції було знято з реалізації.