У реабілітаційному центрі «Солоний Лиман» вже оздоровили 150 АТОвців

  01.12.2018 14:30   -
Новини

У липні 2018-го на Дніпропетровщині відкрили другий реабілітаційний центр для учасників АТО. Його створили на базі обласної лікарні «Солоний Лиман» у Новомосковському районі. За 5 місяців там пройшли лікування та реабілітацію 150 АТОвців, – про це повідомила прес-служба ДніпроОДА.

Реабілітаційний центр «Солоний Лиман» одночасно може прийняти 36 бійців. Курс оздоровлення – 21 день.
– За три тижні наші пацієнти проходять повний курс фізіотерапевтичного та медикаментозного лікування. Це грязелікування, бальнеотерапія, різні електропроцедури. За показаннями призначаємо курс масажу, ударно-хвильову, магнітну та лазерну терапію, низку медпрепаратів, – сказав завідувач відділення медичної реабілітації учасників бойових дій В’ячеслав Поклонов.
Стаціонар – цілодобовий. 18 комфортних палат оснащені усім необхідним. У кожному блоці – душова, холодильник, телевізор, зручні ліжка з ортопедичними матрацами. Палати – на дві людини.
Найчастіше до центру звертаються бійці з травмами хребта, грудної клітини, верхніх та нижніх кінцівок. Багато пацієнтів – із наслідками мінно-вибухових травм.
Ветеран АТО Олександр Боноков у центрі, бо страждає через біль у плечі. Каже – це поширена «хвороба» усіх бійців, які стрибають з машин у бронежилеті та повній амуніції. На реабілітації він – трохи більше тижня. Але вже відчув наслідки лікування.
– Раніше я двічі був у різних санаторіях, але умови перебування тут мене приємно вразили. Лікарі призначили і масажі, і лікування грязями, і терапію. Такий комплекс дійсно допомагає, за тиждень я вже відчув позитивний ефект – поділився враженнями Олександр.
Реабілітаційний центр для АТОвців розташований у селищі Новотроїцьке Новомосковського району. Лікування – безкоштовне. Щоб потрапити на реабілітацію, потрібно взяти направлення у свого сімейного лікаря.