Дніпропетровщина – у трійці лідерів України за обсягом виробництва м’яса
Господарства Дніпропетровщини нарощують виробництво продукції тваринництва. Область посідає третє місце в країні за кількістю заготовленого м’яса та четверте – за чисельністю поголів’я свиней та птиці.
– Маємо у регіоні позитивну динаміку збільшення обсягів виробництва м’яса. Найефективніше розвивається птахівництво. Все – завдяки модернізації та залученню інвестицій, запровадженню сучасних технологій на птахофабриках області, – зазначили в обласному департаменті економічного розвитку. – Загалом за підсумками перших 10 місяців року господарства Дніпропетровщини заготовили та реалізували близько 260 тис тонн м’яса усіх видів. Це на 2 тисячі тонн більше ніж торік.
Також сільгосппідприємства області одержали більш ніж 240 тисяч тонн молока та понад 638 млн яєць.
В усіх категоріях господарств утримується 139,8 тисяч голів великої рогатої худоби, майже 365,5 тисяч свиней та близько 21 млн голів птиці.