У Дніпрі презентували оригінальний творчий проект

  17.02.2019 12:52   -
Новини

У Дніпрі, у Музеї українського живопису, презентували Школу сучасного образотворчого мистецтва та дизайну ім. Вадима Сідура. Це нове комунальне підприємство, створене відповідно до рішення сесії Дніпровської міської ради, яке було ухвалене у вересні 2018 року.
Напрям діяльності установи – сфера культури та образотворчого мистецтва, розвиток дизайну міського простору, підтримка талановитих молодих митців, дизайнерів і архітекторів.
– Ця школа – не установа освіти у звичайному розумінні цього слова. Це творча платформа для створення умов, практичної допомоги всім талановитим і небайдужим до візуального образу Дніпра митцям. Тут акумулюватимуться нові ідеї творчих людей, які бажають змінити обличчя міста, – сказав керівник Художньої ради при міському голові, заслужений діяч мистецтв України, депутат міськради Григорій Гельфер.
Зі свого боку директор Школи сучасного образотворчого мистецтва та дизайну ім. Вадима Сідура Людмила Тверська зазначила: школа буде майданчиком обміну знаннями, досвідом, творчим баченням і для вже знаних митців, і для молодих людей, які тільки-но закінчили навчання або ще навчаються.
– Це школа майстерності, удосконалення професійності наших митців, роботи яких покликані реанімувати міський простір Дніпра. Вдячні Музею українського живопису, який усіляко підтримує нашу школу. Планується, що на базі музею проводитимуться різні лекції, зустрічі, семінари, – наголосила директор школи.
Під час заходу також було презентовано перший проект новоствореного комунального підприємства – «Дніпро ХХІ.0 – креативне місто». Під час виставок, презентацій, конкурсів у рамках проекту всі охочі архітектори, дизайнери, художники матимуть можливість представити свої ідеї щодо модернізації сучасного простору Дніпра.
14 лютого у Музеї українського живопису відкрилася перша виставка в рамках згаданого проекту. На ній представлено понад 40 дипломних, навчальних та конкурсних робіт студентів Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, Дніпровського державного коледжу будівельно-монтажних технологій та архітектури, а також художників і дизайнерів міста. Ці роботи – варіанти дизайну різних місць і куточків Дніпра (вулиць, площ, скверів).
Виставка у рамках проекту «Дніпро ХХІ.0 – креативне місто» працюватиме у музеї до середини березня.