Газета "ЗОРЯ"

У Павлограді за розбійний напад затримали двох чоловіків

Погрожуючи 75-річному пенсіонеру ножем, зловмисники забрали гроші та втекли з місця події, – про це повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

Злочин стався 2 лютого близько 16:00 в одній із квартир по вул. Парковій міста Павлограда. До квартири 75-річного чоловіка увірвались двоє невідомих, побили його та під погрозою ножа стали вимагати гроші. Почувши, що у старенького немає заощаджень, змусили його позичити гроші у знайомих. Отримавши бажане, залишили місце злочину.

Поліцейські карного розшуку м. Павлограда встановили, що до вчинення розбійного нападу причетні  28- та 24-річні раніше судимі мешканці Павлограда. В ході реалізації оперативної інформації нападників затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. У затриманих потерпілий впізнав своїх кривдників.

Слідчим за узгодженням з місцевою прокуратурою зловмисникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище).

Чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу на період досудового розслідування.