Газета "ЗОРЯ"

У майже 2 тисячах шкіл та дитсадків області впроваджують систему харчування за сучасними стандартами

У школах та дитсадках Дніпропетровщини застосовують європейську систему HACCP. Основні принципи організації безпечного харчування впроваджують у майже 2 тисячах закладів дошкільної та середньої освіти. Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

«Із січня стартувала велика реформа шкільного харчування. Врахували міжнародний досвід та рекомендації ВООЗ щодо принципів здорового харчування. У школах та садочках Дніпропетровщини вже впроваджується нове меню – більш збалансоване та різноманітне», – сказала Ольга Горб.

Ще одна важлива складова реформи – безпека харчування. Ольга Горб додала – адміністрація шкіл та садочків має впроваджувати та дотримуватися принципів HACCP у харчоблоках та їдальнях.

«Головне завдання системи HACCP – аналіз небезпек та контроль за усіма етапами приготування страв. Починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі гарячої страви дітям. Зокрема, це і температурний скринінг, і правильне сусідство продуктів, і гігієна працівників, і слідкування за термінами придатності», – сказала заступниця голови Дніпропетровської ОДА.

До 1 квітня 2022 року систему безпечного харчування планують впровадити в усіх школах та дитсадках області.