Газета "ЗОРЯ"

Представники Громадської ради при міській раді Дніпра висадили алею сакур біля пам’ятника академіку Янгелю

10 квітня представники Громадської ради при міській раді Дніпра, члени громадських організацій та звичайні мешканці приєдналися до загальноміської акції #Дніпро_квітучий. Біля пам’ятника академіку Янгелю (вулиця Янгеля, 8) висадили 20 сакур і ще понад два десятки кущів ялівцю, що в народі називають козацьким. Таке садівництво тут провели вперше за тривалий час. У громадській раді переконані: це – приємна подія до прийдешнього Дня космонавтики, адже саме в цьому районі мешкає чимало людей, пов’язаних із цією галуззю. 

«Було вирішено зробити цю ділянку більш зеленою. Я закликаю усіх цінувати та дбайливо ставитися до нашого спільного комунального майна, до місця, де всі можуть разом відпочити», – говорить голова комітету екології, захисту довкілля та сталого розвитку Громадської ради при міській раді Дніпра Лілія Богачева. 

Сакури обрали з огляду на досвід: ці дерева стійкі до погодних умов і вже добре прижилися на інших міських локаціях. Чимало людей прийшли на акцію з озеленення разом із дітьми, адже переконані: такі заходи навчають молоде покоління не лише дбайливо ставитися до зелених насаджень, а й допомагають вивчити історію рідного міста. 

«Янгель був видатним вченим і ракетобудівником, тож і сквер названо на його честь. Для дітей важливо берегти нашу історію», – кажуть учасники акції. 

 Із садівництвом впоралися за пів години. Зазначають: допомогли і досвід, і бажання покращити рідне місто. 

 «Насамперед це – додаткове хобі. Усі люблять висаджувати різноманітні кущі, дерева, квіти, газони. Я долучився, щоб наше місто ставало ще більш гарним і пахучим», – розповів місцевий мешканець та представник однієї з громадських організацій Дніпра Ярослав Соколов. 

Загалом під час проведення акції #Дніпро_квітучий силами міської влади, представників громадськості, екосвідомого бізнесу та небайдужих дніпрян висадять понад 10 тисяч дерев і кущів.