Газета "ЗОРЯ"

Наприкінці січня в області очікують пік захворюваності на грип та ГРВІ

На Дніпропетровщині за останній тиждень захворюваність на грип та ГРВІ зросла на 55%. Загалом до лікарів звернулося майже 14 тисяч людей. Переважна більшість із них – діти. Проте епідпоріг ще не перевищено. Пік захворюваності медики прогнозують на останній тиждень січня.

– Сплеск захворюваності на грип та ГРВІ пов’язуємо з завершенням канікул та початком у школах нового семестру. Адже серед 14 тисяч тих, хто занедужав, – 8,2 тисячі дітей. Найвищі показники – у Вільногірську, Нікополі, Кривому Розі та Петриківському районі. В окремих класах шкіл Дніпра та Кам’янського через високий рівень захворюваності довелося тимчасово призупинити освітній процес, – розповіла експерт обласного департаменту охорони здоров’я Ірина Андрєєва.

За останній тиждень до лікарень області госпіталізували 469 людей із симптомами грипу та ГРВІ. Із них 388 – діти.

Експерт порадила за перших симптомів недуги звертатися до сімейного лікаря.

– Не займайтеся самолікуванням. Грип небезпечний саме ускладненнями. У першу чергу хвороба вражає нервову систему та серце, а ще загрожує розвитком тяжкої пневмонії. Тож чим швидше людина звернеться до лікаря, тим більше вона матиме шансів на успішне одужання, – підкреслила експерт.

Найкращий спосіб уберегтися від ускладнень грипу – вчасно вакцинуватися. Зробити це ще не пізно. За більш детальною інформацією слід звернутися до сімейного лікаря.