Газета "ЗОРЯ"

На Дніпропетровщині визначили кращих студентів року

Завершився конкурс «Студент року Дніпропетровщини». За першість змагалися 250 хлопців та дівчат із академій, університетів, інститутів, технікумів та коледжів області. Переможцями стали 10 з них.

Конкурс «Студент року Дніпропетровщини» вже всьоме проводив департамент освіти та науки ДніпроОДА. Переможців визначали у 10 номінаціях – «Розумник року», «Спортсмен року», «Інноваційний прорив року», «Лідер студентського самоврядування року», «Громадський діяч року», «Художня самодіяльність року», «Волонтер року», «Митець року», «Студентський засіб масової інформації року».
-Зазвичай у кожній номінації ми визначали трьох лауреатів, один з яких посідав перше місце. У 2018-му учасники здивували своєю продуктивністю, активністю, ініціативністю, тому правила трохи змінили. Вирішили додатково відзначити ще 20-тьох студентів, – розповіла начальник управління департаменту освіти та науки ДніпроОДА Любов Кравченко.
Серед нагороджених – студентка Дніпровського державного аграрно-економічного університету Єлизавета Бровко. Вона здобула перемогу в номінації «Розумник року».
-Маю друге місце у чемпіонаті з внутрішніх бізнес-кейсів, була учасницею науково-популярного фестивалю «Ніч науки», а ще – міжнародних практичних конференцій в Україні, Болгарії, Польщі. Цей конкурс відкрив для мене нові можливості. Я зрозуміла, що можу досягти більшого, – поділилася Єлизавета Бровко.
Не пас задніх у 2018-му і Іван Карпенко. Студент Придніпровського державного металургійного коледжу здобув перше місце у Всеукраїнському конкурсі «Молодь і прогрес у раціональному природокористування», а ще посів друге місце у Всеукраїнській науково-технічній конференції студентів, аспірантів і молодих вчених «Молодь: наука та інновації». За це хлопцю присвоїли перемогу в номінації «Інноваційний прорив року».
Є, чим пишатися, і студенту Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» Владиславу Ільїну. Він – майстер спорту міжнародного класу України, чемпіон Європи з бойового самбо, чемпіон світу з комбат Дзю-дзюцу, срібний призер чемпіонату Європи ММА. У 2018-му хлопець посів першість і в студентському конкурсі. Його номінація – «Спортсмен року».
Переможці отримали дипломи та цінні подарунки.