Найчастіші причини пожеж під час опалення піччю або каміном – перегрівання, поява у цегляній кладці тріщин та випадання з топки вуглин. Буває й таке, що господарі використовують для розпалення легкозаймисті рідини, а це – категорично заборонено. Які ще правила безпеки допоможуть вберегтися від біди,розповіли в управлінні цивільного захисту ДніпроОДА.
Димові труби та стіни на горищі слід заштукатурити, наголосили спеціалісти. Під час опалювального сезону димоходи та печі потрібно очищувати від сажі. На підлозі перед топкою – прибити металевий лист.
Категорично заборонено розпалювати піч або камін дровами, які не вміщуються в топку. А ще – використовувати легкозаймисті та горючі рідини. Не можна й сушити на печі речі, ставити до неї меблі ближче, ніж за півметра, закріплювати на димових трубах антени.
Потушити вогонь слід за три години до сну. Піч не можна залишати без нагляду.