Газета "ЗОРЯ"

Льодову арену Дніпра готують до нового сезону

Поки професійні спортсмени та любителі ковзанів на відпочинку чи канікулах, на Льодовій арені, що на Набережній Заводській, йдуть оновлення. Там фарбують, прибирають, а також замінюють освітлення. Але головне – арену повністю розморозили, щоб перевірити охолоджувальний пристрій, який працює цілий рік без зупину. І таке розмороження в період канікул економить понад 500 тисяч гривень, – кажуть у міському департаменті парків та рекреації.

«Найголовніше, що потребувало ремонту та профілактики, – охолоджувальна система. Вирішили розморозити льодову арену, щоб провести низку важливих робіт. Крім профілактики охолоджувальної системи, проводиться ще ремонт: на арені оновлюються захисні бортики, прозорі огородження теж замінюють, згодом нанесуть нову розмітку. Косметично ремонтують роздягальні», – поділився директор департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради Олександр Буйволюк.

Водночас на арені з’явилося повністю нове освітлення: встановили світлодіодні ощадні лампи (можна регулювати яскравість), а раніше стояли різного накалювання і кольору.

«Найважливіше – це перевірити правильність роботи серця всієї льодової арени, чилера (пристрій охолодження), бо він працює цілодобово, зараз перевіряють відсік з фреоном. Якщо зупиниться чилер, арена зупинить роботу», — показав майстер В’ячеслав Трегуб. Заливати льодову арену планують вже з 28 липня.