Газета "ЗОРЯ"

Громади та підприємства області увійшли до збірки «Історії успіху реформ»

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій випустив збірку «Історії успіху реформ». До неї потрапили 12 історій із Дніпропетровщини. Про це повідомили в обласному департаменті економічного розвитку.

– У збірці містяться історії про локальні проєкти альтернативної енергетики, енергозбереження, освітніх програм, експорту органічної продукції до ЄС. Найбільше історій успішної децентралізації, – зазначили у департаменті. – Усі вони – приклад вдалого впровадження  європейських реформ в Україні.

З Дніпропетровщини до «книги успіху» потрапило село Чернеччина, де вирощують органічні ягоди. Увійшов також досвід фермерів села Гречаного, які налагодили експорт равликів до Євросоюзу. Окремий розділ  – про багатоповерхівку у Дніпрі, що стала енергонезалежною. Розказані історії успішної боротьби з корупцією та підтримки бізнесу.

Загалом, до збірки увійшли 129  локальних історій з 12 областей України. Їх збирали протягом 2019 року в рамках Програми ЄС «Просування реформ в регіони».

Головні герої – це громади, підприємства та звичайні українці, які досягли успіху завдяки проєвропейським змінам у країні.

Завантажити збірку можна за посиланням: http://www.ier.com.ua/ua/publications/books?pid=.