Газета "ЗОРЯ"

Цьогоріч держава фінансово підтримала міста, райони та об’єднані громади області

Держава спрямувала 533,9 млн грн на розвиток територій та розбудову інфраструктурних об’єктів Дніпропетровщини

За рахунок цих коштів реконструюють будівлю амбулаторії під дитяче стаціонарне та консультативно-діагностичне відділення у Нікополі. У Павлограді  ведеться реконструкція мосту через річку Вовча, у Вільногірську будують міський парк, капітально ремонтують Палац культури «Карачуни» в Кривому Розі.

Реалізуються проекти і за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. 212,6 млн грн пішли на реконструкцію обласної офтальмологічної лікарні, відділення постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених обласного перинатального Центру, на оновлення стадіону дитячої спортивної школи в Кривому Розі та площі Героїв у Новомосковську.

«Децентралізація, ініційована Президентом України Петром Порошенком, є однією з найрезультативніших реформ. Вона демонструє масштабні зміни, які відчувають у кожному куточку Дніпропетровщини. На місця передані владні повноваження та фінансові ресурси, бюджети територіальних громад зросли в рази. Результат – реалізація інфраструктурних проектів: модернізація шкіл, будівництво дитсадків, освітлення вулиць, ремонт доріг», – зазначив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

За даними моніторингу Мінрегіонбуду, державна підтримка розвитку територіальних громад України за останні три роки зросла в 30 разів – з 0,5 млрд грн до 14,9 млрд грн.