Газета "ЗОРЯ"

Біля Софіївської опорної школи збудували сучасний стадіон

default

Продовжується реконструкція Софіївської школи, яку проводить обласна влада. Поблизу закладу вже готовий до експлуатації пришкільний стадіон. На думку учнів, новий спортоб’єкт – найжаданіший подарунок.
На стадіоні – стометрова бігова доріжка, яма для стрибків у довжину, баскетбольний і волейбольний майданчики, міні-футбольне поле. Будівельники встановили спортивне спорядження, наслали штучне покриття, нанесли розмітку. Однак до занять фізкультурою просто неба учні стануть весною.
– До цього умови в нас були спартанські. Щоправда, ми примудрялися в них якось працювати. У нових умовах поки що не пробували. Однак сам вигляд стадіону вже захоплює. Тож з нетерпінням чекаємо нагоди, щоб вийти і позайматися на ньому. Ні Софіївка, ні район ще не бачили такої спортивної споруди, – поділився учитель фізкультури Олександр Бородай.
Реконструкція Софіївської школи триває більше півроку.
Роботи продовжуються на двох корпусах. Основний об’єм – на будівлі початкових класів, якій більше 80 років. Підрядники перекрили дах, замінили вікна й систему опалення, на фініші – утеплення фасаду. Всередині приміщення зміцнили перекриття й настелили долівку. На другому поверсі стали до оздоблювальних робіт, на першому – обшивають стіни гіпсокартоном. Найближчим часом почнуть укладати плитку на сходах та санвузлах, завезуть лінолеум.
Корпус, де навчаються старшокласники, також у стадії ремонту. Наразі роботи сконцентровані на триповерховому крилі. Тут вставили сучасні енергоефективні вікна, генерує тепло оновлена система опалення. Фасад почали облицьовувати яскравими панелями: превалюють білий, синій, жовтий і помаранчевий кольори.
– Завжди хотілося, щоб школа походила на міську. Щоб були нові й затишні класи. І ось нарешті почалися перетворення, – розказала десятикласниця Марія Хисна.
У 2019 році планують оновити шкільний спортзал та привести доладу прилеглу територію. Нагадаємо, у Софіївській опорній школі здобувають знання більше 700 учнів. Заклад найбільший в об’єднаній громаді і в районі.