Газета "ЗОРЯ"

Більше тисячі мешканців області вже постраждали від укусів кліщів

Понад тисячу мешканців області цьогоріч постраждали від укусів кліщів. Переважну більшість випадків лікарі зафіксували за останні два місяці. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА.

– Кліщі активізуються у теплий сезон – із травня по вересень. До того ж шкідники люблять вогке середовище, а в останні два місяці на Дніпропетровщині було достатньо багато опадів. Відтак постраждалих від укусів цьогоріч більше. За весь 2017 рік зафіксували трохи більше 800 таких випадків, за півроку 2018-го – вже понад тисячу, – розповіли в департаменті.
Аби вберегтися від укусу кліща, фахівці радять під час відпочинку на природі віддати перевагу закритому одягу. Він має прикривати ноги, руки й шию. Обов’язково слід носити головний убір. Можна використовувати спеціальні аерозолі, які відлякують комах. Після повернення додому необхідно перевірити своє тіло на наявність кліщів.
Якщо шкідник все ж таки вкусив, потрібно звернутися до лікаря. Він дістане комаху та перевірить, чи не інфікована вона хворобою Лайма.