Газета "ЗОРЯ"

Авіашоу «Вільне небо» зібрало рекордні 45 тисяч глядачів

Дніпропетровщина відзначила День незалежності України масштабним фестивалем «Вільне небо». Подивитися на карколомні кульбіти літаків, трюки парашутистів, шоу повітряних зміїв та прапор-рекордсмен приїхали біля 45 тисяч людей. Про це повідомила прес-служба ДніпроОДА.

Розпочалося свято із фестивалю повітряних зміїв. У небо здійнялося майже 30 літаючих фігур різних форм та розмірів.
Далі гостей свята вражали парашутисти. Взявшись у польоті за руки, вони виклали «живий» тризуб. А Олександр Кутя розгорнув у небі величезний Прапор України – 9 на 12 метрів. На рахунку хлопця вже понад 2 тисячі стрибків, але сьогоднішній – особливий.
-Ви не уявляєте, як це страшно. Прапор важкий, до того ж він має велику парусність. Готувався до цього стрибка все життя, – посміхається Олександр Кутя.

Нарешті у небо піднялися літаки. Крилаті під керівництвом віртуозних пілотів виписували неймовірні кульбіти.
-Аби не було промашок, шоу готували цілий рік. Для глядачів – багато новенького. До участі у «Вільному небі-2018» залучили вдвічі більше пілотів та нові літаки. Льотчики показали фігури вищого пілотажу – петлю, едельвейс, тюльпан. Родзинка шоу – два серця та прапор України, намальовані у небі синьо-жовтим димом, – розповів пілот-інструктор Юрій Агафонов.
Ще один сюрприз для відвідувачів свята – концерт відомого українського гурту «DZIDZIO».
-Ніколи не була на авіа шоу. Вразили літаки, які робили фігури вищого пілотажу, – поділилася гостя свята Наталя Кривонос, яка приїхала з Краматорська.
Протягом усього свята на аеродромі працювали фуд-корти, ярмарки з народними виробами. Дітей розважали аніматори. Вони могли покататися на гірках, пострибати на батутах, спробувати аквагрим.