Газета "ЗОРЯ"

Бібліотеки Дніпропетровщини отримають сучасну українську прозу

Усі міські та районні бібліотеки області отримають історичні українські книги. Збірки їм передає Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека, яка одержала 70 комплектів літератури в рамках всеукраїнської просвітницької акції «Книжкова навала»

Про це повідомили в управлінні культури, національностей і релігій ДніпроОДА.

До комплекту входять 10 томів серії «Історія без цензури», книги «Війна і міф. Невідома Друга світова» та «Вторгнення в Україну: Хроніка російської агресії».

Зокрема, десятитомник «Історія без цензури» вважається справжньою монументальною працею, але читається легко. Перші три томи розповідають про походження України, боротьбу за неї, освоєння степу. Решта сім у хронологічному порядку описують минуле нашої країни від давнини до кінця Другої світової.

Збірник «Війна і міф» підготовлений Українським інститутом національної пам’яті. У ньому – 50 коротких спростувань на тему Другої світової війни.

Книга «Вторгнення в Україну: Хроніка російської агресії» написана українською та російською мовами і присвячена не тільки історії, а й сьогоденню.

Крім Дніпропетровщини, такі книжкові комплекти отримають бібліотеки: Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей.

Ініціатор акції «Книжкова навала» – київська громадська організація «Центр військово-політичних досліджень».