Газета "ЗОРЯ"

Вчителі позмагаються за «Нобелівку»

Майже 20 педагогів Дніпропетровщини подали заявки на премію Global Teacher Prize Ukraine

Переможець всеукраїнського етапу виграє 100 тисяч гривень, рік безкоштовного підвищення кваліфікації та поїздку в Дубай на міжнародний форум, де оберуть найкращого вчителя світу.


На звання кращого претендують більше півтисячі педагогів України. Номінувати вчителя на здобуття премії міг будь-хто. Достатньо було заповнити коротку онлайн-анкету.
Предмет не має значення, головне – працювати безпосередньо з учнями та викладати саме у школі.

Спершу журі, до якого увійдуть відомі освітяни країни, обере ТОП-20 педагогів. Після комплексного оцінювання та розширених інтерв’ю у середині вересня визначать п’ятірку фіналістів. Ім’я переможця назвуть у День учителя – 1 жовтня.

Серед основних критеріїв відбору – значні фахові досягнення, використання в роботі сучасних методик та інноваційних практик, популяризація професії вчителя.

Global Teacher Prize – світовий конкурс учителів, які зробили значний внесок у професію. Його сприймають як «Нобелівську премію» для педагогів. Призовий фонд – мільйон доларів.

Премію започаткував три роки тому арабський мільярдер. Ініціатор всеукраїнського етапу конкурсу – громадська спілка «Освіторія».