Газета "ЗОРЯ"

Учасники АТО отримують матеріальну допомогу на лікування

Дніпровська міська рада виділяє кошти для лікування та придбання медикаментів учасникам АТОМатеріальна допомога виділяється у рамках програми Дніпровської міської ради «Родина героя». Незабаром запрацює новий порядок надання фінансової підтримки на ці цілі.

«Розмір зазначеної матеріальної допомоги визначає спеціальна комісія при міськраді. Відповідно до рішення керівництва міськради, кошти розподілятимуть: частина йтиме на адресну підтримку, частина – медзакладу, де лікується атовець. Такий підхід підвищить якість допомоги цій категорії, оскільки останні засідання комісії показали, що бійці з року в рік звертаються з однією і тією ж проблемою зі здоров’ям, отримують адресно кошти, які часто безпосередньо на лікування не витрачаються. Максимальний розмір цього виду матеріальної допомоги може становити 15 тис. грн. Загалом із початку року на лікування та придбання медикаментів учасникам АТО з міського бюджету виділено вже 4 млн грн», – зазначив в. о. начальник управління з питань АТО, членів їхніх сімей та внутрішньо переміщених осіб Сергій Звірко.

Прикладають руку до цієї шляхетної справи і медичні заклади міста. Один із них – медичний центр «Ваш доктор». Нещодавно тут безкоштовно прооперували військового 93-ї бригади Василя Поляцькового. Також зараз безкоштовну медичну допомогу в цьому центрі отримують ще двоє атовців із 93-ї бригади – Андрій Міхно та Володимир Тимченко. Володимирові лікарі допомагають у відновленні зламаної челюсті, а Андрієві – у лікуванні гастриту.

«Плідно співпрацюємо з профільним управлінням міськради, з громадськими організаціями, які направляють до нас хлопців. За минулий рік прооперували 20 атовців, цього року – вже 7. Наш обов’язок – допомагати військовим, які захищають нас на сході  країни, забезпечуючи мир», – додав головний лікар медичного центру «Ваш доктор» Володимир Дубченко.