Газета "ЗОРЯ"

ХЛОР ПОКИ Є, АЛЕ ПРОБЛЕМА ЗАЛИШИЛАСЯ

У найближчому майбутньому Дніпропетровщина та її обласний центр без води не залишаться

Про це йшла мова сьогодні на прес-конфереції, де перед дніпровськими медіа «звітували» заступник голови облради Валерій Безус, керівник комунального підприємства «Аульский водовід» Віктор Страшко та заступник директора «Аульської хлорпереливної станції» Сергій Литвиненко.

Фактичний шантаж всієї країни з боку «ДніпроАзоту» та його бенефіціарів виявився невдалим: рідкий хлор за допоміжним комерційним контрактом встигли закупити у Румунії. Причому його ціна «франко-підприємство» навіть дещо нижча за ту, затвердження якої вимагають виробники з Кам’янського.

Але заспокоюватись не варто – ані всім споживачам води, ані органам місцевого самоврядування, на які покладено обов’язок забезпечення водою власних населених пунктів. Контракт розраховано на 300 тон і навіть для області цього вистачить ненадовго. Тим більше, що іншого хлору в Україні сьогодні майже нема, попри гучні заяви політиків і чиновників. Наприклад, пан Страшко спростував інформацію від дніпровського міського голови Бориса Філатова про достатню кількість хлору у Дніпрі, назвавши її «фейком».

До речі, одночасно з прес-конференцією на площі між облрадою та ОДА мітингували привезені з Кам’янського працівники «ДніпроАзоту» під орудою нардепа Олександра Дубініна, який вважається одним з топ-менеджерів олігарха Ігора Коломойського.

Андрій БОГАТИРЬОВ, фото автора

Далі буде.