Газета "ЗОРЯ"

Дніпряни збирають відсортовані відходи, а заощаджені кошти йдуть на благоустрій території

Чим менше змішувати відходи, тим менше доведеться платити за вивіз сміття. Вже понад рік біля під’їзду одного з будинків ОСББ на Робочій збирають відсортовані відходи. Раз на місяць все сміття вивозять до станції переробки. Таким чином мешканці заощаджують частину суми, яку сплачують за вивіз сміття. Про це повідомляє телеканал ДніпроTV.

Андрій Карабаєв – голова ОСББ багатоповерхівки на Робочій. Півтора року тому тут організували сортування вторсировини. Біля під’їзду стоять металеві контейнери — окремо для скла, пляшок, пластику, целофану та іншого.

Андрій Карабаєв, голова ОСББ по вул. Робочій, 152: «Робили самі. Закупили метал, у нас є майстри, тобто не купували на заводі. Всі самотужки впоралися. Зараз уже несуть із сусідніх під’їздів — там, де є під’їзди, які залишилися в ЖЕКу. І вони просто перейняті цими проблемами екології, і вони несуть, вони не мають з цього вигоди, їм просто цікаво».

Це перший будинок ОСББ, в якому встановили великі саморобні контейнери для сортування.

Владислав Макарець, начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР: «Голови ОСББ завжди креативно підходять до питання розвитку свого будинку. Це один з прикладів додаткового фінансування, оскільки в будинку має бути замість основного джерела надходження – це регулярні внески співвласників — багато хто використовує додаткові».

На зароблені гроші жителі ремонтують під’їзди в своєму будинку і висаджують квіти.