Ізраїльський медик поділився досвідом із дніпровськими лікарями

  25.06.2018 12:00   -
Новини

Як діяти медику під час воєнних дій або в надзвичайних ситуаціях? Ізраїльські рятувальники мають багатий досвід реагування на будь-які катаклізми. Інструктор Гарі Гросман поділився знаннями із колегами з Дніпропетровщини. Зустріч пройшла в обласній дитячій лікарні Дніпра.

– З початку АТО на Сході працівники служби екстреної медицини допомогли вже близько 10 тис бійців. У зоні бойових дій медикам доводиться працювати фактично під вогнем. У таких умовах вони повинні і врятувати поранених, і зберегти власне життя. Тому знання та досвід ізраїльських рятувальних служб у цій сфері для нас неоціненні, – зазначив директор обласного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф Радій Шевченко.
Рятувальні служби Ізраїлю давно навчилися справлятися з наслідками надзвичайних ситуацій. Військовий інструктор з тактичної медицини Гарі Гросман вважає, кожна країна має бути готова до цього.

– Ізраїльські служби швидко реагують на екстрені ситуації. Нормальне життя у місті відновлюють за 25 хвилин – всі постраждалі у лікарні, ніщо навколо не нагадує про подію, – сказав Гарі Гросман.
Ізраїльські медики мають чіткі інструкції, як діяти у надзвичайній ситуації. Найважливіше – злагодженість різних служб: місцевої влади, «швидкої», поліції, армії та рятувальників.
– Для нас дуже важливий досвід ізраїльських колег, – сказав учасник, лікар «швидкої» Павло Жмур. – Найголовніше в такій ситуації для медика – не забувати про власну безпеку. Адже саме він має врятувати життя постраждалих.
У семінарі взяли участь понад 200 лікарів служби екстреної меддопомоги та медицини катастроф, рятувальників, поліцейських, військових з усієї області.
Зустріч організувала ДніпроОДА разом із центром «Patriot tactical school».