Для АТОвців провели майстер-клас з миловаріння

  23.06.2018 10:58   -
Новини

У реабілітаційному центрі Дніпра для бійців АТО пройшов вже традиційний майстер-клас з миловаріння.

-Проводити майстер-класи в реабілітаційному центрі стало традицією з січня 2018-го. Раз на тиждень запрошуємо бійців психологічно розвантажитися. Заняття – колективні й захоплюючі, – зазначила начальник управління з питань АТОвців при ДніпроОДА Наталія Шуліка
Майстриня Ксенія Чалова пояснює, як кроком за кроком створити мильний шедевр. Для створення запашного та яскравого мила потрібні основа, базова олія, харчові барвники, ароматизатори, блискітки, спирт, формочка, стакан, паличка і натхнення. Мильну основу слід нарізати ножем та розтопити в мікрохвильовці. В стаканчику треба змішати по дві краплі барвника та ароматизатора У кольорову суміш – залити рідку основу Гарненько перемішати «інгредієнти» майбутнього мила. За бажанням можна додати різнокольорові блискітки
– Я вирішив робити зелене блискуче мило. Процес – цікавий, то ж «замахнувся» одразу на два мильних дива – для дружини й донечки, – поділився боєць 55-ої бригади Михайло Савченко.
Готову суміш поклали до силіконової формочки й до морозильної камери – мило має охолонути до кімнатної температури. Потім майстер перевіряє готовність «продукту» Мило застигло, можна обережно діставати його з формочки. Кожному цікаво, що вийшло – перед АТОвцями зірочки, квіточки та тваринки.
– Я дуже задоволений – мило вийшло. Зробив ніжну світло-зелену троянду. Подарую мамі, бо дуже її люблю і хочу зробити приємність, – розповів боєць Сергій Доценко.