500 дніпровських школярів познайомилися з історією міста

  22.06.2018 11:31   -
Новини

У Дніпрі добіг кінця просвітницький марафон «Історія міста Дніпра». Він тривав упродовж 12-21 червня і охопив майже 500 учнів 1-4 класів, які перебувають у пришкільних таборах 14 навчальних закладів міста.

Історики та працівники «Агентства розвитку Дніпра» Гліб Стрижко і Олег Репан підготували 17 захопливих безкоштовних заходів, які включали пізнавальні лекції та екскурсії містом.
– «Агентство розвитку Дніпра» вже понад рік займається активною популяризацією історії міста. Ми проводимо акції на перейменованих вулицях, костюмовані екскурсії, історичні ігри. Тож розмірковуючи, як під час шкільних канікул поєднати нашу просвітницьку мету – покращення знання історії рідного краю – із цікавим та змістовним дозвіллям маленьких дніпрян, звернулися з відповідною пропозицією до управління освіти. Це був справжній марафон, бо географія розташування шкіл вражала. Подекуди до них приєднувалися ще й сусідні школи, які дізналися про нашу інтерактивну програму. Все відбувалось у формі гри, не так, як на шкільних уроках. Захоплені очі дітей свідчили – малеча прагне до знань з історії рідного краю, – розповів Гліб Стрижко.
Просвітницькі заходи «Історія міста Дніпра» проводилися у рамках міської програми розвитку історії міста та місцевої ідентичності «З Україною в серці» на 2018-2020 роки, яка була ухвалена під час 26-ї чергової сесії міськради 15 листопада 2017 року.