У Дніпрі відбудеться наймістичніше свято літа

  22.06.2018 00:10   -
Новини

Цієї суботи, 23 червня, у Дніпрі, в сосновому лісі на Ігренському півострові (місце, де Самара впадає у Дніпро), відбудеться фестиваль «Купала-Пересічень».

Свято приурочене до дня літнього сонцестояння. Воно проводиться у рамках програми розвитку історії міста та місцевої ідентичності «З Україною в серці» Дніпровської міськради. Фестиваль проходитиме з 10 ранку до опівночі. У програмі – майстер-класи для дітей та дорослих, конкурси, катання на конях, байдарках та катамаранах, мотузяний парк, плетіння купальських вінків із польових квітів, стрибки через ватру, дегустація традиційної страви – вареників із вишнями, виступи гуртів «Натоліч» та GO-A, дискотека з ді-джеями.
– У першій половині дня заплановані заходи переважно для дітей. А по обіді розпочнеться містична програма. Буде ціла вантажівка з польовими квітами, майстер-класи, як плести вінки і запускати їх на воду. Мета цього свята – збереження та подальший розвиток українських національних традицій, кристалізація міської ідентичності та формування позитивного іміджу міста. Хочу наголосити, що будь-які алкогольні напої на святі заборонені, – розповів директор КП «Етнографічні парки Дніпра» Дмитро Каюк.
До місця проведення фестивалю «Купала-Пересічень» можна дістатися власним транспортом (орієнтир – вул. Шляхова) або громадським (автобус № 35 та маршрутки № 2, № 5, № 6, № 70, № 137, № 177).