У Петриківці реконструюють столітню школу

  20.06.2018 15:58   -
Новини

У Петриківці взялися за реконструкцію корпусу початкової школи. До цього будівлю, якій вже понад сто років, не ремонтували понад шість десятиліть. Про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

У 2017 році капітально відремонтували головну будівлю Петриківської опорної школи. Нині взялися за корпус, де навчаються діти з першого по четвертий клас.
Підрядники вже розібрали стару покрівлю і стелять нову. Всередині приміщення виконують демонтажні роботи.
– Я сама навчалася в цій початковій школі. Пам’ятаю її сірою, похмурою. Тепер її відвідує мій син. Радію, що він застане зміни й продовжить навчання вже у сучасних комфортних умовах, – поділилася мешканка Петриківки Тетяна Пельшакова.
Візитівкою школи стане яскравий енергоефективний фасад. Капітально відремонтують приміщення і всередині. В оновлених класах будуть новенькі вікна, двері, підлога, стіни. Для цікавого навчання – сучасне приладдя. Згодом оновлять і територію – замість старого асфальту буде нова тротуарна плитка.
– З нетерпінням чекаємо, що корпус початкової школи після оновлення стане таким же гарним, як будівля старших класів, – розповіла директор Петриківської опорної школи Марина Сорока.
У 2017 році основну будівлю Петриківської опорної школи реконструювали. Фасад термомодернізували, у класах зробили яскравий ремонт, встановили нові меблі та інтерактивні дошки, у коридорах обладнали два буккросинги. У школі відкрили ресурсну кімнату та медіатеку для розвитку особливих дітей. Тепер це – один із найсучасніших навчальних закладів України.