Казку дніпровської письменниці діти перетворили на мультик

  19.06.2018 00:46   -
Новини

За мотивами казки дніпровської письменниці Еліни Заржицької «Про маленького метелика» створили мультик. Намалювати героїв та озвучити історію допомогли діти. Мультфільм вже переглянули не тільки в Україні, а й у Словенії. Про це повідомили в департаменті освіти та науки ДніпроОДА.

– Казка «Про маленького метелика» – це повчальна історія про те, що
внутрішня краса цінніша за зовнішню. Дізнавшись її, діти розуміють, що означає бути добрим та чуйним, – розповіла письменниця Еліна Заржицька.
За сюжетом, маленький метелик хоче стати більшим та питає поради у інших комах, як це зробити. Та наприкінці, врятувавши від жаби свого «родича», розуміє: справжня велич – у душі.
– Дітям казка сподобалась, тож вони долучилися до створення мультика за її мотивами. Героїв намалювали юні художники із Дніпра та Броварів. Наймолодшому – 4 роки, найстаршому – 16. Озвучили мультфільм шестеро дніпровських школярів, – додала письменниця.
Мальовану стрічку вже переглянули не тільки в Україні. Казку переклали словенською та презентували для маленьких мешканців Любляни. Це – частина Міжнародного проекту «Казка нас об’єднує», втілювати який допомагає Українська освітньо-культурна організація «Рукавичка».
Це вже не перший мультфільм за мотивами творів Еліни Заржицької. Раніше вже презентували казки «Пригоди черепахи Наталки» та «Хоробре мишеня».