У Дніпрі відбувся третій фестиваль «Пісні, народжені в АТО»

  12.06.2018 01:22   -
Новини

У Дніпрі пройшов третій всеукраїнський фестиваль «Пісні, народжені в АТО». Протягом двох днів виконавці зі всієї країни співали авторські композиції про дружбу, любов та мир. Загалом на сцену вийшли понад 50 військових та волонтерів, – повідомила прес-служба ДніпроОДА.

– Фест «Пісні, народжені в АТО» – унікальне явище. Вже третій рік поспіль він збирає однодумців зі всієї України. У піснях вони розповідають про пережите – і втрату, і справжню дружбу, і тугу з домівкою, і мир, про який так мріють. Недарма ці авторські композиції – в телефоні практичного кожного бійця на передовій. Їх наспівують в окопах, награють на гітарі у часи затишшя. Так підтримують бойовий дух, – кажуть у прес-службі.
У перший день фесту співаків об’єднала велика сцена ДніпроОДА. Авторські композиції про війну виконували лауреати минулих років. Співали нові композицій й ті, що вже встигли полюбитися слухачам.
-Дуже важливо, що саме у прифронтовому Дніпрі пульсує такий потужний фестиваль авторської військової пісні. Він дав розуміння, що не тільки зброя, а й слово воює – допомагає вистояти, – зазначив учасник фесту із Львівщини Зиновій Медюх. – Ці композиції – про нашу сьогоднішню історію. Нехай зі 100 пісень з роками залишиться 10. Але не тільки по книжках, а й по тих піснях наші діти вчитимуть історію. Це і народна творчість, і народна душа, і ген народний.
У другий день гала-концерт фестивалю відбувся у літньому театрі дніпровського парку Шевченка. Виступали й «ветерани» «Пісень, народжених в АТО», й цьогорічні лауреати. Новачків було близько 20. Серед них – не тільки військові, а й волонтери. Пісні з фронту співали учасники із Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Київської, Львівської, Вінницької, Івано-Франківської областей.
Слухачі сумних та веселих військових пісень не стримували емоцій – сміялися та плакали разом із виконавцями.