У Дніпрі стартувала військово-патріотична гра «Джура»

  12.06.2018 01:12   -
Новини

На Дніпропетровщині стартував обласний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Під час змагань 35 команд з різних куточків області демонструватимуть вправність і звитягу у конкурсах. Відкрили змагання біля ДніпроОДА.
До Дніпра з’їхалися майже 300 юних джур з усіх районів області. Це – хлопці й дівчата від 14 до 16 років. Вони – переможці міських і районних етапів гри. Учасники змагань зібралися в парку Лазаря Глоби та вишикувалися в колонну. Урочистою ходою команди пройшли на площу перед облдержадміністрацією та зайняли визначені місця. Церемонія відкриття розпочалася з Гімну України.
-За часів славного козацтва стати джурою міг не кожен, а лише той, хто пройшов моральні та фізичні випробування. І сьогодні ви, відроджуючи українські традиції, стаєте прикладом для своїх однолітків, – привітав юних патріотів заступник голови ДніпроОДА Володимир Юрченко
Учасники гри вшанували пам’ять легендарних гетьманів, отаманів та інших доблесних земляків хвилиною мовчання. До стели загиблим воїнам АТО поклали квіти. Рої познайомились один з одним та відзвітували про добрі справи, які їм вдалося зробити за рік. Джур благословив капелан Дмитро Поворотний. Перед учасниками зустрічі виступили студенти Дніпровського державного університету внутрішніх справ. Юнаки та дівчата продемонстрували прийоми рукопашного бою та самооборони. Також учасників розважив дитячий хореографічний колектив дніпровської школи №134. Діти підняли глядачам настрій яскравим виступом з державними прапорами.
До 15 червня юні активісти занурюватимуться в атмосферу козацтва у дитячому центрі «Перлина Придніпров’я». Молодь розбиватиме намети та облаштовуватиме табірний побут, долучиться до змагань з подолання смуги перешкод, стройової підготовки, стрільби з пневматичної зброї. Заплановані й творчо-мистецькі, спортивні та інтелектуальні першості. Переможці цих змагань представлятимуть Дніпропетровщину на Всеукраїнському фіналі дитячо-юнацької гри.
Нагадаємо, військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура») на Дніпропетровщині проводять з 2004 року. За цей час її учасниками стали понад 12 тисяч хлопців і дівчат.