Завтра стартує всеукраїнський фестиваль «Пісні, народжені в АТО»

  07.06.2018 16:41   -
Новини

8 червня у Дніпрі стартує фестиваль «Пісні, народжені в АТО». На сцену вийдуть майже 60 військових, які виконають авторські композиції про побратимів, коханих, дружбу та омріяний мир. Масштабний фест відбувається вже третій рік поспіль.

– За цей час навколо фесту утворилася ціла субкультура виконавців, які пройшли війну та своєю творчістю розповідають про це. Хлопці не тільки співають свої композиції з великої сцени, а й випускають пісенні альбоми, їздять на гастролі, знімають кліпи. А ще – знаходять однодумців, справжніх друзів, які допомагають забути про пережите. Таким чином мистецтво для учасників фесту стало ще й чудовим способом психологічної реабілітації, – зазначили у прес-службы ДныпроОДА.
Цього року «Пісні, народжені в АТО» співатимуть протягом двох днів. 8 червня на сцену у ДніпроОДА вийдуть учасники гала-концертів минулих років. Вони виконають композиції, що вже встигли полюбитися слухачам. Початок – о 18:00.
9 червня на Гала-концерті у літньому театрі дніпровського парку ім. Шевченка зберуться близько 60 співаків. Виступатимуть «ветерани» фесту та цьогорічні лауреати. Це хлопці із різних куточків України – Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Київської, Львівської, Вінницької, Івано-Франківської областей. Початок – о 16:00. Вхід на обидва концерти вільний.
Нагадаэмо, перший всеукраїнський фестиваль «Пісні, народжені в АТО» пройшов у травні 2016 року, другий – у 2017-му. Їх лауреати об’їхали з гастролями всю Україну, зокрема, дали більше трьохсот концертів на передовій. Найкращі авторські композиції записали у професійній студії звукозапису та випустили два альбоми, які презентували у Києві. Це – перша музична база військово-патріотичних пісень України.