Дніпровські лікарі порадили, як вберегтися від алергії

  30.05.2018 23:52   -
Новини

Свербить ніс та сльозяться очі? Це може бути алергія на пилок рослин – поліноз. Як вберегтися від сезонного загострення недуги, мешканцям Дніпропетровської області нагадали в обласному центрі здоров’я.

– Навесні та на початку літа цвіте багато рослин. Для людей, які страждають на алергію, це справжня мука. У них проявляються неприємні симптоми – першіння в горлі, риніт та кашель, свербіж в очах, носі, чхання, підвищена сльозоточивість або кон’юнктивіт, – розповіли в центрі здоров’я.
Головне правило, яке допоможе вберегтися від неприємних симптомів, – звести до мінімуму контакт з алергенами. Ідеальний варіант – на час цвітіння виїхати в інший регіон, де немає рослин, які викликають алергію.
Якщо це неможливо, спеціалісти радять не виїжджати на природу, перечекати час цвітіння в місті. Гуляти на вулиці краще ввечері або після того, як пройшов дощ – в цей час менша концентрація пилку в повітрі.
Після прогулянки бажано відразу переодягатися. Слід частіше приймати душ і промивати ніс та очі. Не зайвим буде регулярно робити вологе прибирання.
Повністю убезпечитися від контакту з весняно-літніми алергенами не вийде. Тому при появі перших ознак алергії слід звернутися до фахівця. Лікар призначить препарати, які допоможуть боротися з цією проблемою.