У Дніпрі відбувся фестиваль «Дружба без кордонів»

  29.05.2018 00:29   -
Новини

24 травня у Дніпрі, в Університеті митної справи та фінансів, відбувся ІІІ інтернаціональний фестиваль «Дружба без кордонів». У ньому взяли участь іноземні студенти, які навчаються в різних закладах вищої освіти міста.

Фестиваль зібрав учасників із 25 країн, серед яких – Ангола, Гана, Грузія, Еквадор, Зімбабве, Індія, Кот-д’Івуар, Румунія, Туніс тощо. Захід покликаний допомогти формуванню міжетнічної толерантності та взаємозбагаченню національних культур студентів, а також збереженню традицій національної культури в максимально широкому спектрі жанрів самодіяльного аматорського мистецтва.
На початку фестивалю учасники пройшли парадом у національних костюмах під прапорами своїх країн.
– У Дніпрі навчається велика кількість молоді з різних країн світу. Наше місто – інтернаціональне, тут різні народи живуть у дружбі. І студенти, які вчаться тут багато років, вже вважають Україну своєю другою батьківщиною. І цей фестиваль – гарна нагода познайомитися з культурою інших країн, – зазначив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.
Всі колективи закладів вищої освіти та громад, що взяли участь у III міському фестивалі «Дружба без кордонів», отримали подяки від мерії Дніпра за внесок у міжкультурний діалог. Також на учасників чекав святковий торт з прапорами їхніх країн.