У Дніпрі підписали 88 тисяч декларацій з сімейними лікарями

  29.05.2018 00:21   -
Новини

Близько 88 тисяч дніпрян уже обрали свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра й підписали з ним угоду на обслуговування. Про це повідомила заступник директора-начальник управління організації медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення міськради Юлія Віклієнко.

Наразі 12 міських центрів первинної медико-санітарної допомоги Дніпра підключені до мережі Інтернет, забезпечені комп’ютерами для приєднання до електронної системи охорони здоров’я, принтерами та папером для підписання декларацій. Усе це – коштом міста.
– З міського бюджету додатково виділено 5 мільйонів гривень для оснащення амбулаторій. За ці кошти купують комп’ютерну техніку і смартфони, щоб лікарі могли підписувати декларації на дому. Ми просимо мешканців міста не ігнорувати своє право вибору лікаря, – зазначила Юлія Віклієнко.
У центрі первинної медико-санітарної допомоги № 6, який обслуговує 68 тисяч мешканців Новокодацького району, вже підписано понад 5 тисяч угод.
– Кампанія проводиться спокійно, без ажіотажу. Ми запрошуємо пацієнтів, обслуговуємо їх, пояснюємо, чому важливо закріпитися за лікарем, – сказала заступник головного лікаря ЦПМСД № 6 Олена Землянська.
Процедура підписання декларації досить проста. Пацієнт має визначитися з фахівцем. При виборі лікаря місце реєстрації та проживання не мають значення. Після цього слід подати до ЦПМСД копії ідентифікаційного коду та документа, що посвідчує особу. Лікар заповнює декларацію в електронній формі, роздруковує та дає її пацієнту. Якщо помилок немає, він підписує документ.
Загалом у Дніпрі працює понад 500 сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів. Кампанія «Лікар для кожної сім’ї» розпочалася 1 квітня цього року, кінцева дата, до якої необхідно підписати декларацію, наразі не встановлена. Лікаря, з яким укладена угода, можна змінити в будь-який момент.