Цьогоріч в області 15 тисяч випускників

  27.05.2018 00:20   -
Новини

Цьогоріч зі шкіл області випускаються 15 тисяч хлопців та дівчат. Коли для них прозвучить останній дзвоник – розповіла заступник начальника управління, начальник відділу загальної середньої освіти департаменту освіти і науки ДніпроОДА Наталія Олійник.

– Навчальний рік в українських школах має завершуватися не пізніше 1 липня. Коли саме – визначає керівництво самих навчальних закладів. Це прописано на законодавчому рівні, – зазначила Наталія Олійник. – Наприклад, у Дніпрі свято останнього дзвоника – 31 травня, на решті території області – 25 травня.
До останнього дзвоника учні 4-х класів мають встигнути написати підсумкову роботу. Вона складається з української мови, читання та математики.
До 15 червня учні 9-х класів повинні написати диктант з української, а також скласти математику та ще один предмет із переліку ЗНО. Який – обирають педагогічні ради шкіл.
Випускники ж здають ЗНО до 13 червня, до 21 червня – чекають на остаточні результати.
– Після ЗНО на одинадцятикласників чекають випускні. Їх дати також встановлює керівництво навчальних закладів. Проте на сьогодні вже відомо, що «прощання» зі школою пройде в області 23-26 червня, – додала Наталія Олійник.
Загалом на Дніпропетровщині 910 шкіл, у яких навчаються майже 320 тисяч учнів.