Мешканцям області розповіли про нові правила оформлення субсидій

  16.05.2018 16:33   -
Новини

Відтепер при призначенні субсидії враховуватимуться доходи всіх членів родини, незалежно від місця їх реєстрації. Право на держдопомогу при оплаті житла отримали і переселенці. Про зміни розповіла на прес-конференції начальник відділу департаменту соцзахисту населення ДніпроОДА Олександра Довидовська.

– Відтепер право на оформлення житлової субсидії мають і переселенці. Заяву та декларацію вони мають подавати двічі на рік. Це ж саме стосується і орендарів, і тих, хто не має доходів або заробляє менше за мінімалку, і хто не проживає за місцем реєстрації, – зазначила Олександра Довидовська.
При призначенні субсидії тепер враховуватимуться доходи всіх членів родини, незалежно від місця їх реєстрації. Наприклад, заміжня жінка проживає з мамою-пенсіонеркою, але її чоловік мешкає за іншою адресою, де і зареєстрований. Тепер врахують і його дохід.
– У такому випадку заява на отримання субсидії та декларація також подаються щопівроку, – зазначила Олександра Довидовська.
Змінився перелік даних про доходи, які необхідно зазначити у декларації. Навіть якщо людина не працює офіційно та не сплачує податків, або знаходиться за кордоном, розмір її доходу обов’язково слід відобразити у документі.
Право на субсидію тепер не мають ті, у кого площа квартири перевищує 120 квадратних метрів, будинку – 200. На держдопомогу не можна розраховувати і якщо мала місце покупка на суму більше 50 тисяч гривень. Власники транспортних засобів, випущених менше 5 років тому, також не отримують субсидію.
– Ці правила мають виключення, і кожен такий випадок розглядатиметься комісією окремо. Наприклад, нове авто куплене для перевезення інваліда. Або людина тимчасово не працює через погіршення стану здоров’я. Тоді субсидію можуть і призначити, – додала Олександра Довидовська. – В цілому допомога держави стала більш адресною та соціально справедливою.
Щоб скористатися правом на субсидію, необхідно подати заяву та декларацію до управління соцзахисту за місцем реєстрації – особисто, Укрпоштою або через портал держпослуг на сайті iGov.